Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΑΓΙΑ η "ΔΗΜΟΣΙΑΝΑ"
ΟΣΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ
************
Η ΛΙΤΗ ΙΕΡΑ ΠΟΜΠΗ
ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ
ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ
 
 
 
Πιστοί στις παραδόσεις τους οι κάτοικοι του Ποταμού και των πέριξ συνοικισμών, πραγματοποίησαν με κάθε ευλάβεια την ετήσια λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της "ΔΗΜΟΣΙΑΝΑΣ", εις ανάμνηση της απαλλαγής της νήσου εκ της φοβεράς ανομβρίας προ 600 περίπου ετών.
Όμως η εφετινή πανήγυρις είχε μία ιδιαίτερη λαμπρότητα καθώς κατά την εσπερινή επίσημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, πραγματοποιήθηκε και η υποδοχή αποτμήματος της τιμίας κάρας του Οσίου ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την καθολική Εκκλησία του Vodnjan της Κροατίας. τις όλες προσπάθειες είχε ξεκινήσει, προ δυετίας, ο εφημέριος του Ποταμού, π. Γεώργιος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Ν ε κ τ α ρ ί ο υ, αλλά και την καταλυτική συμβολή του Αρχιεπισκόπου των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Ι ω ά ν ν ο υ.
Υψηλοί προσκεκλημένοι της τελετής ήταν ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος πόλεως Κροατίας αλλά και ο καθολικός εφημέριος του Vodnjan.
Aκολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 
 
Κυριακή του τυφλού, πρωί: πορεία προς τη θέση Ράνκιου

 
 
 
 

Σύντομη στάση για προσκύνημα
 


Το Εικόνισμα στους ώμους των πιστών

 
Το ανθρώπινο ποτάμι ολοένα και αυξάνει






 






 
Στάση στον Ναό της Κυράς Χρυσικού

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου