Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΠΟΤΑΜΟΥ (Ε.Ν.Ο.Π.)
 


 

Η ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΤΑΜΟΥ (Ε.Ν.Ο.Π.) με την ευκαρία της λήξης της κατηχητικής περιόδου 2012 -2013, πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Ιουνίου ε. ε. ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στο Τρύφο της Αιτωλοακαρνανίας και στο νησί της Λευκάδος.
Συγκεκριμμένα τα παιδιά με τους συνοδούς τους πέρασαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το δρομολόγιο των 06:15. Αμέσως και χωρίς καθυστέρηση ξεκίνησαν για το Τρύφο, στα Ακαρνανικά όρη, στον χώρο που ακήτεψε ο όσιος ΒΑΡΒΑΡΟΣ ο Πενταπολίτης και Μυροβλήτης.
 
Το λεωφορείο σταμάτησε κάτω από τα πλατάνια
 

Φθάνοντας στο σημείο οπου μπορεί να βρεθεί το λεωφορείο, ανηφόρισαν το μικρό μονοπάτι που οδηγεί στον ναΐσκο του Αγίου Βαρβάρου. Αφού τέλεσαν μια σύντομη δέηση, πέρασαν στο πίσω μέρος του Ναού και προσκύνησαν τον τάφο του Οσίου. Ήδη ο υπεύθυνος της εκδρομής είχε διηγηθεί στα παιδιά τον βίο του Οσίου και την σχέση του με την ενορία μας.

... μικροί και μεγάλοι ανηφορίσαμε το μικρό μονοπάτι ...

 
... για να βρεθούμε στο μικρό εκκλησάκι ...
 

... αλλά και τον τάφο του δικού "μας" αγίου.

Κάτι που διαβάσαμε και πολύ μας συγκίνησε.


Αφού όλοι απόλαυσαν την ησυχία και ηρεμία που προσφέρει σε όλους τους προσκυνητές ο ευλογημένος αυτός χώρος ξεκίνησαν την σύντομη κάθοδο, προκειμένου να φθάσουν στο λεωφορείο, το οποίο τους οδήγησε στο όμορφο νησί της Λευκάδος.

Με προσοχή κατεβήκαμε το μικρό μονοπάτι
Εκεί κατευθύνθηκαν στο ιστορικό μοναστήρι της Φανερωμένης, οπου προσκύνησαν την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας. Ακολούθως ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής. Το σημείο όμως που πραγματικά ξετρέλανε όλα τα παιδιά, και όχι μόνον, ήταν ο μικρός αλλά πανέμορφος ζωολογικός κήπος, με τους παπαγάλους, τα ορτύκια, τις πέρδικες, τα παγόνια και τα άλλα ζώα.

Στην αυλή της Φανερωμένης...


... στον κήπο της Μονής


 
.... γαντζωμένοι στον φράκτη του μικρού ζωολογικού κήπου

... η "μασκότ"του κήπου : ο μεγάλος πολύχρωμος παπαγάλος ...

... που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους

 

το πανέμορφο παγόνι απολαμβάνοντας την σκιά των δένδρων
 

Επειδή όμως η ώρα ήταν περασμένη και τα στομάχια άρχισαν να διαμαρτύρονται επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και έφθασαν στην περιοχή της Λυγιάς, οπου απόλαυσαν ένα αξέχαστο γεύμα δίπλα ακριβώς στη θάλασσα.

Γύρω στην κοινή τράπεζα ...

... σαν μια οικογένεια
Τα παιδιά μας ! η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ
 ΘΑΛΑΣΣΑ!!! ένας τρομερός "πειρασμός", λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

το υγρό στοιχείο "μάγεψε"τα παιδιά


 
 
Ἐτσι μη μπορώντας ν΄αντέξουν, άρχισαν να βγάζουν τα παπούτσια  προκειμένου να βάλουν τα πόδια τους, έστω και για λίγο, μέσα στο δροσερό θαλασσινό νερό.


 Μερικοί, όμως, δε δίστασαν να "εισβάλουν" με τα ρούχα και ν΄απολαύσουν ένα μοναδικό μπάνιο.




 
 
 
Όλα, όμως, τα ευχάριστα έχουν τη λήξη τους. Έτσι αφού "στέγνωσαν" επιβιβάσθηκαν στο λεωφορείο και κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με μία μικρή στάση για ένα ένα απολαυστικό παγωτό. Μπήκαν στο πλοίο και μέσα σε 2 ώρες βρέθηκαν και πάλι στον Ποταμό.
Ο εφημέριος   αλλά και η υπεύθυνη κατηχήτρια, πρεσβυτέρα Χριστιάννα Γκισδάκη, ευχαρίστησαν όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή και έδωσαν ραντεβού τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου.


 
Όμως, όπως ανέφερε ο π. Γεώργιος, το Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, παραπλεύρως του Ναού της Ελεούσης, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, θα παραμένει ανοικτό για όλα τα παιδιά, κατά τις απογευματινές ώρες, καθ'όλη τη διάρκεια των θερινών διακοπών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου