Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ   ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ





     
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, "Τελώνου και Φαρισαίου", τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον ιστορικό Ιερό Ναό Υ. Θ. Ελεούσης Ποταμού, οπου στο ολιγόλεπτο κήρυγμά του ο λειτουργός εφημέριος αναφέρθηκε στους λόγους που ο κενός σε καλά έργα τελώνης της παραβολής, δικαιώθηκε από το Θεό, σε αντίθεση με τον γεμάτο έργων καλών Φαρισαίο που κατακρίθηκε.

Μάλιστα τόνισε οτι το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται κυρίως στο πως τοποθετήθηκε ο καθένας έναντι του Θεού. Ο μεν Φαρισαίος εισήλθε με υπερηφάνεια στο Ναό, έτοιμος να "καταθέσει" τις αρετές του, τις οποίες θεωρούσε κατορθώματα δικά του. Ο δε Τελώνης κρυμμένος πίσω από την κολώνα του Ναού, θεωρώντας τον εαυτό του ανάξιο να εισέλθει εις το ενδότερο, τύπτων το στήθος του προσηύχετο λέγων το "Ο Θεός ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ". Μία πολύ σύντομη προσευχή, μόλις έξι λέξεων, που όμως έχουν την δύναμη να "ανοίγουν" την καρδιά του Θεού.
        Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ναού της Ελεούσης πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας της Ενορίας. Η εκδήλωση αυτή, τα τελευταία χρόνια έχει χαρακτήρα αφιερωματικό. Φέτος ήταν αφιερωμένη στην ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Την όλη εκδήλωση παρουσίασαν τα Μέλη των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων, ενώ επίσημη προσκεκλημένη υπήρξε η γνωστή εκπαιδευτικός, κοινωνιολόγος και συγγραφέας κα Αναστασία Λίβερη -Καντερέ, η οποία ομίλησε εμπνευσμένα με θέμα: "Η θέση της οικογένειας στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα".
        Στην αρχή της Εκδήλωσης παρουσιάστηκε  βίντεο με  νουθεσίες του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, σχετικά με την σωστή λειτουργία της οικογένειας. Εν συνεχεία τα μεγαλύτερα παιδιά των Ομάδων πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη κατάθεση των προβληματισμών τους σχετικά με την πολεμική που υφίσταται ο ιερός θεσμός της οικογένειας.
        Τα μικρότερα μέλη των Ε.Ν.Ο.Π. απήγγειλαν σύντομα  ποιήματα αφιερωμένα στην οικογενειακή ζωή.
          Επίσης μαθητές της σχολής μουσικής παιδείας και εκμάθησης πιάνου της Ενορίας μας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτρια μουσικής και εθελόντριας του ενοριακού έργου, παρουσίασαν μικρές μουσικές δημιουργίες για πιάνο. Όλα τα παι΄διά καταχειροκροτήθηκαν από τους 150 περίπου παρευρισκομένους.
          Στο τέλος ο εφημέριος της Ενορίας, παρουσίασε εν συντομία τον οικονομικό απολογισμό της Ενορίας, εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εκκλησιαστική τοπική κοινότητα, ενώ κάλεσε όλους τους φορείς να συνεργαστούν για την πρόοδο του ιστορικού προαστίου. Προηγήθηκε σε διαφάνειες η παρουσίαση στιγμών της ενοριακής ζωής
          Αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συνεργάτες του πολυποίκιλου Ενοριακού Έργου, προχώρησε στην κοπή της πίτας, της οποίας το φλουρί βρέθηκε στο τεμάχιο του μέλους των Ε.Ν.Ο.Π. Παναγιώτου Λινάρδου.


Ορισμένα από τα 50 Μέλη των Νεανικών μας Ομάδων
Τα μεγαλύτερα παιδιά των Νεανικών Ομάδων καταθέτουν τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους για την οικογένεια
Η εκπαιδευτικός, κοινωνιολόγος και συγγραφέας κα Αναστασία Λίβερη - Καντερέ εκφράζει την χαρά της για την εκ νέου παρουσία της στην ενορία μας



































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου