Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


      Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, Κυριακή των Απόκρεω, πραγματοποιήθηκε η Ευχαριστιακή Σύναξη στον ιστορικό Ιερό Ναό Υ. Θ. Ελεούσης Ποταμού.
Όπως ανέφερε ο Εφημέριος -λειτουργός στο σύντομο κήρυγμά του, το Ευαγγελικό απόσπασμα που διαβάστηκε θα πρέπει να προκαλεί έντονο προβληματισμό σε όλους τους χριστιανούς , αφού αναφέρεται στο γεγονός της Μελλούσης Κρίσεως κατά την Δευτέρα Παρουσία. Επεσήμανε ότι Παράδεισος σημαίναι ΠΑΡΟΥΣΙΑ του ΘΕΟΥ και Κόλαση σημαίνει ΑΠΟΥΣΙΑ του ΘΕΟΥ.  Μάλιστα ανέφερε ότι το πού θα τοποθετηθεί ο κάθε άνθρωπος, αυτό δεν θα είναι κατ΄ουσίαν απόφαση  του Θεού αλλά επιλογή του ιδίου του ανθρώπου. Εκείνη την ημέρα η θέα του Χριστού θα μεταποιείται στον καθένα ανάλογα με την καθαρότητα την οποία έχει διατηρήσει αλλά και κατά πόσο έχει αγαπήσει τον Θεόν και έχει δεχθεί τον Νόμο Του σε όλη την πορεία της επίγειας ζωής του. 


      Μετά την Θεία Λειτουργία Κατηχήτριες και υπεύθυνοι του Νεανικού Έργου μαζί με τα περισσότερα μέλη των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων (απουσίαζαν αρκετά λόγω των εποχιακών ιώσεων), και παρά την μικρή βροχόπτωση, πραγματοποίησαν την σύντομη  Εκπαιδευτική τους επίσκεψη στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου του νησιού μας.




      Αφού ανέβηκαν τα δεκάδες σκαλοπάτια, έφθασαν στο κεντρικό σημείο του Πύργου, οπου τους υποδέχθηκε η υπεύθυνη του Πύργου, κα Μαστορή, η οποία με ιδιαίτερα καλή διάθεση και πολύ απλά λόγια εξήγησε σε μικρούς και μεγάλους τον σκοπό της ύπαρξης αυτής της πυργωτής κατασκευής, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος των αεροσκαφών τόσο στον εναέριο χώρο τους όσο και στον χώρο των τροχοδρόμων.






 Επίσης τους εξήγησε το πως λειτουργούν τα πολλά μηχανήματα τα οποία υπάρχουν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γινόταν ο έλεγχος αυτός τα περασμένα χρόνια που δεν υπήρχαν τα σημερινά σύγχρονα και εξελιγμένα μέσα.













     Μετά την όμορφη αυτή ξενάγηση και ενημέρωση στον χώρο του Πύργου Ελέγχου, όλοι μαζί επέστρεψαν στον χώρο του Ναού της Ελεούσης, οπου στην μεγάλη αόθουσα εκδηλώσεων είχε στηθεί μία μικρή γιορτή, με την ευκαιρία της λήξης της κρεατοφαγίας.  Από ενωρίς η μεγάλη ψησταριά είχε στηθεί και τα κάρβουνα είχαν ψήσει τους ποικίλους μεζέδες. Σ΄αυτούς προστέθηκαν και άλλοι, που έφεραν γονείς των παιδιών. Μετά το φαγητό, οι μικρότεροι κυρίως φίλοι, έπαιξαν με τις πολλές σερπαντίνες που υπήρχαν στον χώρο, ενώ όμορφη ελληνική μουσική πλαισίωσε την εορταστική εκδήλωση. 





      Θερμές ευχαριστίες ανήκουν στους διοργανωτές, στους υπευθύνους του Πύργου Ελέγχου και στον κ. Ευστράτιο Σημαντήρη  και κυρίως  στην εταιρεία TRAVELCO για την δωρεάν, όπως πάντα,  παραχώρηση του λεωφορείου αλλά και όσους βοήθησαν στην προμήθεια όλων των εδεσμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου