Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016





       ΕΝ ΤΟΙΣ ΡΕΙΘΡΟΙΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ




       Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια αλλά και συγκίνηση εορτάσθηκε και στο ιστορικό μας προάστιο η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων υπήρξε ο περικαλλής Ιερός Ναός Υπερ. Θεοτόκου Ελεούσης, στον οποίο τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών. Τα ιερά ψαλτήρια του Ναού κόσμησαν οι Ιεροψάλτες Λουκάς Σκορδίλης, Κων/νος Θύμης, Παναγιώτης Μικρούλης, Στυλιανός Παπικινός καθώς και ο νεαρός Λεωνίδας.

     




 

 Μετά και την ολοκλήρωση της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού, επάνω στην ειδική εξέδρα τον στολισμό της οποίας επιμελήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η οικονόμος της Ενορίας κα Ευτυχία Μουρμουράκη με τις κυρίες Γεωργία Μαυρή, Ελένη Αραπογιάννη και Αντιγόνη Παπαλά, ακολούθησε η λιτανευτική πομπή με προορισμό το γραφικό ποτάμι της περιοχής, οπου τα τελευταία 15 και πλέον έτη πραγματοποιείται η Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων.







Με συνοδεία τμήματος της Φιλαρμονικής Ενώσεως Κορακιάνας, Ιεροπαίδων, μελών του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ποταμού και πλήθους πιστών και κάτω από τον έντονα συννεφιασμένο ουρανό η Ακολουθία ολοκληρώθηκε με την ρήψη του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα νερά του ποταμιού.


 


















Μάλιστα δύο Ποταμίτες εισήλθαν μέσα στο ποτάμι προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό. Για τρίτη συνεχή χρονιά αυτός που κατόρθωσε να τον πιάσει πρώτος υπήρξε ο νεαρός οικογενειάρχης  Σπυρίδων Καραταράκης του Ιωάννου, ο οποίος  ευθύς αμέσως δέχτηκε από τον εφημέριο της Ενορίας έναν αργυρό σταυρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου