Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015


Βουλευτής για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τελικά μόνο ο Δεσπότης την έβαλε στη θέση της

  •  Πηγή: ekklisiaonline
Κόντευαν να λαλήσουν τα κοκόρια στην....αγρυπνία της Βουλής. Όσοι βουλευτές δεν είχαν γύρει στα έδρανα συζητούσαν μεταξύ τους μήπως και κρατηθούν ξύπνιοι. Σε ένα τέτοιο πηγαδάκι ειπώθηκε το αμίμητο σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline. 
Βασικό αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η στάση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Άλλος την είπε "αυτοκράτειρα", άλλος "τσαρίνα", άλλοι προσπαθούσαν να διευκρινίσουν αν "θυματοποιήθηκε" ή "αυτοθυματοποιήθηκε", αλλά το κορυφαίο σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline ακούστηκε από βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης: "Τελικά μόνο ο Δεσπότης κατάφερε να την βάλει στη θέση της" είπε εννοώντας τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία ο οποίος προ μηνών την είχε μαλώσει για την καθυστέρηση στο μνημόσυνο.
Τότε είχε πει: «Είστε παραβάτες του προγράμματος σας! Καθορίσατε το Μνημόσυνο για τις 10:00 και εμείς αρχίσαμε μετά τις 10:00, λέγαμε αργά την Ακολουθία και όμως ήρθατε μετά το τέλος του Μνημόσυνου, ενώ θα έπρεπε να έρθετε πολύ νωρίτερα, για να παρακολουθήσετε την θεία λειτουργία. Σήμερα είναι Κυριακή, που παρακολουθήσατε την λειτουργία εσείς οι άρχοντες μας; Ἀλειτούργητοι ἄρχοντες;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος ο Μητροπολίτης και συνέχισε «Τι προκοπή να δούμε με ἀλειτούργητους άρχοντες; Τί κακό είναι αυτό που συμβαίνει με έσας τους επίσημους; Έχουμε επίσημες γιορτές και εσείς έρχεστε μετά την Λειτουργία, στην Δοξολογία μόνο» και συμπλήρωσε «Κύριοι… επίσημοι η λειτουργία δεν είναι για τον αφελή λαό. Η λειτουργία είναι αναγκαία προπαντός για εσάς, για να λάβετε την ευλογία του θεού, για να κυβερνήσετε σωστά τον ματωμένο και αγιασμένο αυτό τόπο της πατρίδας μας» 
Και άχνα η Ζωή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου