Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ





Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος το μεγάλο γεγονός της ενδόξου Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο ιστορικό μας προάστιο με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης.






     Το εσπέρας της παραμονής τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Μεγάλου Εσπερινού καθώς και τα Εγκώμια της Θεοτόκου. Μετά το πέρας της ακολουθίας παρετέθη λιτή τράπεζα στον προαύλιο χώρο, που περιελάμβανε φρούτα, ξηρούς καρπούς και χυμούς.









      Ανήμερα της εορτίου ημέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο συνταξούχος πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Τόμπρος τη συμμετοχή του εφημερίου μας, π. Γεωργίου ο οποίος και κήρυξε τον θείον λόγον αναφερόμενος στα πολλά και ποικίλα χαρίσματα της Θεοτόκου.
















     Αθρόα υπήρξε και η συμμετοχή του πιστού λαού, που με υποδειγματική τάξη και ευπρέπεια συμμετείχε στο Μυστήριο των Μυστηρίων, την Θεία Κοινωνία.








      Το ιερό ψαλτήρι του Ναού κόσμησαν με την παρουσια τους ο μικρός χορός που αποτελείτο από τους κ.κ. Θύμη Κωνσταντίνο, Γεωργοτά Μάρκο, Παπικινό Στυλιανό, με προεξέρχοντα τον καλλικέλαδο κ Λουκά Σκορδίλη.
      Το εσπέρας και σύμφωνα με την τάξη των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Θεονητορικού Επιταφίου, στην οποία εκτός του εφημερίου συμμετείχε και ο αιδεσιμ. εφημέριος Κυράς Χρυσικού, οικονόμος π. Γρηγόριος Γκισδάκης.
    Μετά το πέρας της Λιτανεύσεως  ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι στον μεγάλο εξωτερικό προαύλιο χώρο του Ναού.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου