Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015


ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ στον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία! Τα «έψαλλε» σε «επισήμους» που έφτασαν στο τέλος Επιμνημόσυνης Δέησης, με αποτέλεσμα εκείνοι να φύγουν!!!






Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ από ανθρώπους που ήταν μέσα στη συγκεκριμένη Εκκλησία στην Μεγαλόπολη και έγιναν μάρτυρες του πέριστατικού, ο Σεβασμιώτατος Γόρτυνος έκανε παρατηρήσεις στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, την Πρόεδρο της Βουλής και άλλους «επισήμους» επειδή άργησαν να έρθουν όχι φυσικά στην Θεία Λειτουργία (εκεί όπως συνηθίζουν οι «επίσημοι» δεν πάτησαν καθόλου), αλλά στην επιμνημόσυνη δέηση  που έγινε αμέσως μετά!


Οι «επίσημοι» λοιπόν, είχαν το θράσος να εμφανιστούν...μετά βαΐων και κλάδων στον Ιερό Ναό στο τέλος του μνημοσύνου, με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης να τους ελέγξει για την αργοπορία τους! Εκείνοι, αντί να ζητήσουν συγνώμη ή έστω να σιωπήσουν για την προκλητική τους ενέργεια, ζήτησαν και τα...ρέστα, αποχωρώντας θορυβωδώς από την Εκκλησία!!!

Συγχαίρουμε τον Επίσκοπο Γόρτυνος για το θάρρος του ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: Έχουμε γράψει εδώ και καιρό, πως δεν μπορεί όλοι οι πολιτικάντηδες (οι «επίσημοι») να θεωρούν την Εκκλησία τσιφλίκι τους ή τόπο...σόου και επίδειξης! Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε «άρχοντες» να εισέρχονται προκλητικότατα στους Ναούς ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος των Ακολουθιών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι Ιερείς τους περιμένουν να έρθουν για να ξεκινήσουν!!!

Ε, λοιπόν, όχι! ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΠΡΑΞΕ ο Μητροπολίτης Ιερεμίας! Η Εκκλησία δεν είναι κομπάρσος των πολιτικάντηδων, ούτε «ουρά» τους! Έχει συγκεκριμένους κανόνες και δεν μπορεί να αλλάζει ακόμα και το πρόγραμμα των Ακολουθιών, για να βολευτούν οι αλιβάνιστοι! Εκείνοι, άλλωστε, έδειξαν για πολλοστή φορά πόσο σέβονται όχι μόνο την Εκκλησία, αλλά και τος εκτελεσθέντες πατριώτες για τους οποίους έγινε σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση στην Μεγαλόπολη!

ΕΥΓΕ, ΛΟΙΠΟΝ, Σεβασμιώτατε Ιερεμία! Ελπίζουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας κι άλλοι Αρχιερείς και Ιερείς!

Άλλωστε, η Εκκλησία ΔΕΝ αναγκάζει κανέναν να παραβρεθεί στις Ακολουθίες της! Δεν μπορεί όμως και να τις προσαρμόσει, για να...πίνει τον καφέ του ή να κοιμάται ο κάθε πολιτικάντης («επίσημος»)...!

- See more at: http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/02/blog-post_585.html#sthash.ehjxr7sO.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου