Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Θαύματα της Παναγίας της Προυσιώτισσας
         
  • Από  desk agioritikovima
Θαύματα της Παναγίας της Προυσιώτισσας

 
Συγκινητικό είναι το θαύμα που έγινε σε ένα ζευγάρι από την Λαμία. Οι γιατροί τους είχαν αποκλείσει την απόκτηση παιδιού. Χαρακτηριστικά ένας γυναικολόγος Καθηγητής είπε στην γυναίκα: «αν εσύ αποκτήσεις παιδί εγώ θα σκίσω την ιατρική μου μπλούζα» Και όμως η γυναίκα είχε δυνατή πίστη στη Παναγία. Έτσι, επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Της Παναγίας της Προυσιώτισσας παρακάλώντας Την θερμά να αποκτήσει παιδί. Και το θέλημα της πραγματοποιήθηκε απέκτησε μια κόρη σε ηλικία 40 ετών, το όνομα που της δώσανε ήταν Θεοδώρα, γιατί πίστευαν πως είναι ένα δώρο που τους το έδωσε ο θεός.
Κάποτε ένα αγοράκι 5 ετών βρισκόταν σε κατάσταση παραλυσίας για ενάμιση χρόνο. Το πήγαν οι γονείς του σε πολλούς γιατρούς χωρίς αποτέλεσμα. Η γιαγιά του παρακαλούσε τους γονείς του να το πάνε στην Παναγία την Προυσιώτισσα. Και αφού φτάσαμε τον πήγανε στον Ηγούμενο του Μοναστηριού, εκεί του έκανε ευχέλαιο και του άλειψε το σώμα με λάδι από το καντήλι της Παναγίας. Ενώ θα μένανε στο μοναστήρι το βράδυ, πήγανε στο κελί τους να κοιμηθούν. Ξαφνικά φωτιά είχε πιάσει στα κάτω κελιά και η μητέρα του κοιτούσε από το παράθυρο. Το μικρό αγόρι με τη δύναμη της Παναγίας σηκώθηκε και πήγε στο παράθυρο και εκείνο. Το θαύμα έγινε!
Αυτά είναι μερικά από τα άπειρα θαύματα της Παναγίας της Προυσιώτισσας που τα μαρτυρούν προσκυνητές που επισκέπτονται το Μοναστήρι κάθε χρόνο για να ευχαριστήσουν ολόψυχα την Παναγία ή για να ζητήσουν κάτι με θερμή προσευχή και πίστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου