Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του γέροντα Γεωργίου Καψάνη
         
Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του γέροντα Γεωργίου Καψάνη

 
 
Του Γιώργου Θεοχάρη
Ιεράρχες, μοναχοί και μοναχές, κλήρος και απλός κόσμος συρρέουν στο Μετόχι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου στη Πολίχνη Θεσσαλονίκης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον γέροντα Γέωργιο Καψάνη.
Το απόγευμα στις 17:00 θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία ενώ στις δέκα το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία που θα ολοκληρωθεί στη 01:00 τα ξημερώματα.
Λίγο αργότερα, γύρω στις 02:30 οι πατέρες της Μονής Γρηγορίου με τη συνοδεία του μητροπολίτη Νεαπόλεως, ενδεχομένως κι άλλων Αρχιερέων, θα μεταφέρουν το σκήνωμα του μακαριστού γέροντα οδικώς στην Ουρανούπολη και από εκεί στη Μονή Γρηγορίου, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αφιχθούν περίπου στις έξι το πρωί.
Ακολούθως, το σκήνωμα του μακαριστού θα τεθεί προς προσκύνηση στους Αγιορείτες Ηγουμένους και μοναχούς αλλά και από πιστούς που σπεύδουν στο μοναστήρι για να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί  και στη Μονή Γρηγορίου στις 14:00 αύριο το μεσημέρι και στη συνέχεια θα γίνει η ταφή στο κοιμητήριο του μοναστηριού όπου ο γέροντας Γεώργιος υπηρέτησε ως ηγούμενος επί 35 και πλέον έτη.
Σύμφωνα με πατέρες της Μονής που μίλησαν στο ''Αγιορείτικο Βήμα'' αρκετοί είναι και οι Ιεράρχες που προτίθενται να καταφθάσουν στο Αγιο Ορος για το ''ύστατο χαίρε΄΄ στον μακαριστό.
Μέχρι στιγμής πάντως, το σκήνωμα του γέροντα έχουν προσκυνήσει οι μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και Κιλκισίου
κ. Εμμανουήλ
Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κοιμηθέντος Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους ιερομονάχου π. Γεωργίου Καψάνη .










nek4.jpg
nek3.jpg
nek2.jpg
nek1.jpg
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου