Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΥΜΦΕΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Ε.Ν.Ο.Π.


Εκδρομική και συγχρόνως εκπαιδευτική εξόρμηση πραγματοποίησαν τα μέλη των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων Ποταμού, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, με την συνοδεία των κατηχητριών και ορισμένων συνοδών. Προορισμός: το γραφικό χωριό της βόρειας Κέρκυρας, ΝΥΜΦΕΣ. Ένας τόπος με αμέτρητητες φυσικές ομορφιές, πλούσια παράδοση αλλά και πολλά θρησκευτικά μνημεία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους διαφόρους ντόπιους "θρύλους" (παλαιά ονομασία του χωριού ήταν Νεραϊδοχώρι"), ο τόπος γίνεται πόλος έλξης πολλών επισκεπτών.

Η πολυμελής ομάδα (αν και λόγω των ιώσεων απουσιάζαν αρκετά παιδιά), μετά την Ευχαριστιακή Σύναξη στον Ιερό Ναό της Υ.Θ. Ελεούσης, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο, οπου μετά από 45 λεπτά βρέθηκαν στην μεγάλη πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο και τα πολλά τρεχούμενα νερά.
Γεμάτοι ζωντάνια ξεκίνησαν την οδοιπορία, ανάμεσα στην πανέμορφη φύση και τον ήχο από τα τρεχούμενα νερά. Παντού μικρά ρυάκια, πανύψηλα δένδρα, πλούσια βλάστηση! Σε ένα περίπου χιλιόμετρο βρέθηκαν σε ένα καταπληκτικό τοπίο με πανύψηλους και πανέμορφους καταρράκτες, τους λιγοστούς στο νησί της Κερκύρας. Οι πιο θαρραλέοι ξεκίνησαν το απότομο και κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί σε ένα μικρό χείμαρρο. Ενθουσιασμός από μικρούς και μεγάλους.
Μετά τις καθιερωμένες φωτογραφίες ακολούθησε η επιστροφή σε μικρά "πηγαδάκια" και με πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
Φθάνοντας και πάλι στην πλατεία του χωριού, όλοι γεύθηκαν το μικρό πρόγευμα που είχαν ετοιμάσει οι κατηχήτριες, ενώ η παιδική χαρά της περιοχής κατακλίστηκε από τα μικρότερα παιδιά, έως οτου πήραν τον δρόμο του γυρισμού.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου