Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕΤΕΣΤΗ ΣΤΟ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΖΑΣ 
ΑΡΧΙΜ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ




Στο επουράνιο Θυσιαστήριο βρίσκεται λειτουργός, από σήμερα το πρωί, 8 Φεβρουαρίου, ο πολιός γέροντας αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Βιτάλης, ο γέροντας της Καμάριζας. Ο κτίτωρ του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας Λαυρίου Αττικής.
Εκατοντάδες πιστοί, από όλα τα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, επί καθημερινής βάσεως τον επισκέπτονταν στο μικρό και ταπεινό του κελλάκι προκειμένου να εναποθέσουν εις αυτόν τον πόνο τους, την δοκιμασία τους, τους πειρασμούς τους και εκείνος, με την σειρά του, με δάκρυα να ικετεύσει τον αγαπημένο του Άγιο Νεκτάριο, τον "παππούλη", όπως τον ονόμαζε. Και είναι αλήθεια οτι είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τον Άγιο. Και πως να μην έχει; Αυτός ήταν που τον προέτρεψε να οικοδομήσει τον περικαλλέστατο Ναό του. Αυτός ήταν που τον θεράπευσε, όταν ευρισκόταν στο τελευταίο στάδιο καρκίνου. Τότε, το 1980... Τότε που η  επιστημονική - ιατρική κοινότητα της πρωτεούσης δεν μπορούσε να εξηγήσει το πως "εξαφανίστηκε" ο τεράστιος όγκος, που έφερε μέσα του ο π. Νεκτάριος. Εκείνος, όμως, γνώριζε καλά ποιός ήταν ο ιατρός του.
Πως, λοιπόν, να ικετεύσει με δάκρυα στα μάτια, τον Άγιό του, όταν ο ίδιος είχε περάσει από το καμίνι της ασθένειας.
Τον ενθυμούμεθα, κάθε φορά που τον επισκεπτόμασταν. Ευγενής, απλός, ταπεινός, φιλόξενος... Ποτέ δεν υπολόγιζε την δική του κούραση. Ακόμα και τελευταία, ευρισκόμενος καθηλωμένος στο κρεββάτι του πόνου, φορούσε το επιτραχήλίο του και με τον σταυρό στο χέρι ευλογούσε τους αμέτρητους επισκέπτες. Πάντα είχε έναν λόγο να εκφράσει προς τον καθένα.
Καλό Παράδεισο, Γέροντα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου