Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 16 Μαΐου 2017


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΟΣΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΣΤΟΝ
ΠΟΤΑΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


     Όπως αρμόζει στους ευεργέτες μας, τιμήθηκε ο Όσιος Βάρβαρος ο Πενταπολίτης και Μυροβλήτης την 14η και 15η Μαΐου, στο ιστορικό μας προάστιο. Για μία ακόμη φορά οι Ποταμίτες έσπευσαν να ασπαθούν το απότμημα της τιμίας κάρας αλλά και την ιερά εικόνα του συμπολιούχου τους. Παρά το γεγονός οτι έχουν περάσει 446 έτη (1571 ; -2017) από την ημέρα εκείνη που ο Όσιος Βάρβαρος θεράπευσε τον παράλυτο νέο της περιοχής τους, ...το αίσθημα της ευγνωμοσύνης παραμένει ολοζώντανο. Εξ άλλου δεν είναι η μοναδική θεία παρέμβαση που έχουν δεχθεί στο διάβα των αιώνων. Τα μάτια της πίστεως έχουν αντικρύσει πολλές ευεργεσίες.
      Ο Θεός στις δοκιμασίες και στους δύσκολους πειρασμούς στέλνει πάντα την βοήθειά Του.
Ο μοναδικός Ναός στο νησί μας και ένας από τους πολύ ελάχιστους σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο, εόρτασε και φέτος πανηγυρικά.
Στον Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε από τον εφημέριο του Ναού, έψαλαν οι μουσικολογιώτατοι Ιεροψάλτες μας με προεξάρχοντα τον κο Λουκά Σκορδίλη. Μετά το πέρας του Εσπερινού, όπως κάθε χρόνο, το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων παρασκεύασε και διένειμε λουκουμάδες σε όλο το εκκλησίασμα και μη.
Την κυριώνυμο ημέρα της λατρευτικής συνάξεως προεξήρχε ο σεπτός προκαθήμενος της τοπικής μας Εκκλησίας, Μητροπολίτης κ. Νεκτἀριος, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα αρχιμανδρίτη π. Σεραφεί Λινοσπόρη αλλά και άλλους κληρικούς. Στον Όρθρο έψαλε ο καλλικέλαδος βυζαντινός χορός με τους κ.κ. Λουκά Σκορδίλη, Μακρή Ευστάθιο, Κωνσταντίνο Θύμη, Μικρούλη Παναγιώτη και Ιωάννη Γεοργωτά, ενώ στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε η μικτή χορωδία "ο Μπόργος" του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής μας, υπό την διεύθυνση της κας Ρόζης Ανεμογιάννη.
Το Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ, π. Σεραφείμ, ο οποίος με απλά λόγια αναφέρθηκε στο ιστορικό της όλης πανηγύρεως αλλά και στο πως ο Θεός έναν ληστή μπορεί να τον μεταβάλλει σε Άγιο.
Στο εκκλησίασμα συμμετείχε και τμήμα 100 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου