Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

ΔΙΣ: Προσοχή στους...Ιεραπόστολους των Προτεσταντών


  • Από desk vimaorthodoxias
ΔΙΣ: Προσοχή στους...Ιεραπόστολους των Προτεσταντών
 
Για την δράση της επονομαζόμενης «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης» και φέτος προειδοποιεί η Εκκλησία της Ελλάδος η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικά: 
 ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ
«ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΩΝ» ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ’ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», και απεφάσισε όπως ενημερώσει το Ορθόδοξο Πλήρωμα σχετικά με αυτήν.
Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει ευρείας κλίμακος προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 - 14 Ιουλίου 2016, στους νομούς Φλωρίνης, Καστορίας, Κοζάνης και Πιερίας. Επίσης, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβί-βαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.
Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».
Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χρι-στιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρε-τικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κη-ρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.
- See more at: http://www.ekklisiaonline.gr/ekklisisiaellados/item/16062#sthash.sVhWw4lS.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου