Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016




Δυο νέοι Κύπριοι ντύνουν τα πόδια παιδιών στην Αφρική με παπούτσια [φωτογραφίες]
Μακριά από την άνεση και τη συμβατικότητα της πατρίδας τους, δύο νέοι Κύπριοι γίνονται παράδειγμα προσφοράς και εθελοντισμού.

Πρόκειται για τους Γιώργο Τσίκκο και Σωκράτη Ρωσσίδη, οι οποίοι ταξιδεύοντας σε αφρικανικές χώρες και σε μια προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής και ειδικά των μικρών παιδιών, αντιλήφθηκαν ότι μια από τις ανάγκες ήταν η προστασία των ποδιών των παιδιών, τα πλείστα εκ των οποίων δεν είχαν παπούτσια.

afriki_kiprioi2.jpg

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του «Shoe that Grows». Πρόκειται για ειδικά παπούτσια που μεγαλώνουν μέχρι και πέντε νούμερα, για να εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν συχνά παπούτσια. Η πρώτη παράδοση έγινε σε 60 παιδιά σχολείου λίγο έξω από την Αρούσα.

Ο Γιώργος και ο Σωκράτης συνεχίζουν να μαζεύουν χρήματα για να βοηθήσουν κι άλλα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα «Shoe that Grows» και για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί σελίδα στο Facebook.

afriki_kiprioi3.jpg

Μπορείτε να τους στηρίξετε πατώντας Like στη σελίδα τους στο Facebook και παραμένοντας ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες τους.

ariki_kiprioi1.jpg

Πηγή: Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου