Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016


ΤΟ ΑΠΟΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΣΤΟ ΤΡΥΦΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


      Ανακοινώνεται ότι μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.  Κ ο σ μ ά  και τη σεπτή ευλογία του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ.  Ν ε κ τ α ρ ί ο υ, το ιερό απότμημα της τιμίας κάρας του Οσίου Πατρός ημών ΒΑΡΒΑΡΟΥ  του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου που φυλάσσεται στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό του προαστίου μας,  θα μεταφερθεί, για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 2014) στο χωρίο Τρύφο της Αιτωλοακαρνανίας, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

      Σύμφωνα με το πρόγραμμα η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 21ης Ιουνίου έξωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, οπου και θα τελεσθεί  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Το εσπέρας της 22ας και το πρωί της 23ης Ιουνίου το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Βαρβάρου, στην περιοχή του Ξηρομέρου, οπου βρίσκεται και ο τάφος του Οσίου, δια τις ετήσιες πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις. Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας, μετά από σύντομη παράκληση στον Ναό του Αγίου Νικολάου Τρύφου, θα γίνει η αναχώρησις του ιερού λειψάνου.
        Ως γνωστόν τα ιερά λείψανα του Οσίου Βαρβάρου εντοπίσθηκαν στην περιοχή Vodnjan της Κροατίας και μετά από συντονισμένες ενέργειες της ενορίας μας κατορθώθηκε ώστε μέρος από την τιμία κάρα του Αγίου να μεταφερθεί, τον Ιανουάριο του 2013, στο προάστιό μας προς μόνιμη πηγή ευλογίας και αγιασμού της τοπικής μας Εκκλησίας.
      Η μεταφορά του ιερού λειψάνου στην περιοχή του Ξηρομέρου θα γίνει με την ευθύνη του προϊσταμένου της Ενορίας μας, π. Γεωργίου, συνοδεία δύο ακόμα στελεχών του ενοριακού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου