Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

ΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΙΣ ΑΝΑΞΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ή ΕΠΙΣΚΟΠΟ, ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΉΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!


       Ερώτησις: Ο απόστολος Παύλος λέει οτι οι εξουσίες του κόσμου έχουν ταχθή από τον Θεό. Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε οτι κάθε άρχοντας ή βασιλεύς ή Επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό;
      Απόκρισις: Ο Θεός λέει στον Νόμο:"Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας"....
      Είναι λοιπόν φανερό οτι οι μεν άρχοντες και οι βασιλείς που είναι ανάξιοι αυτής της τιμής προχειρίζονται στο αξίωμα αυτό από τον Θεόν.
      Οι άλλοι πάλι που είναι ανάξιοι προχειρίζονται κατά παραχώρησιν ή και βούλησιν του Θεού σε ανάξιο λαό εξ αιτίας αυτής ακριβώς της αναξιότητάς των.
      Και άκουσε σχετικά μερικές διηγήσεις:
      Όταν εἰχε γίνει βασιλεύς ο Φωκάς ο τύραννος και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βόνοσο τον δήμιο, υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολη, άγιος άνθρωπος, που έχοντας πολλή παρρησία προς το Θεό, σαν να δικαζόταν με το Θεό και έλεγε με απλότητα:
"ΚΥΡΙΕ, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;"
     Και τότε, αφού το έλεγε αυτό για αρκετές ημέρες, του ήλθε φωνή εκ Θεού που έλεγε:
"ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ".
    Υπήρχε και κάποια άλλη πόλις στην περιοχή της Θηβαϊδος που ήταν γεμάτη παρανομία, της οποίας οι πολίτες διέπρατταν πολλά μυαρά και άτοπα πράγματα.
    Σ΄αυτήν λοιπόν κάποιος άνθρωπος του ιπποδρόμου διεφθαρμένος στο έπακρον απόκτησε ξαφνικά κάποια ψευδοκατάνυξι και πήγε και κουρεύτηκε μοναχός και ντύθηκε το μοναχικό σχήμα. Αλλ' όμως καθόλου δεν σταμάτησε τις πονηρές πράξεις του.
    Συνέβη λοιπόν να πεθάνη ο Επίσκοπος της πόλεως αυτής. Τότε παρουσιάσθηκε σε κάποιον άγιο άνθρωπο άγγελος Κυρίου και του λέει: "Πήγαινε και προετοίμασε την πόλι, για να χειροτονήσουν Επίσκοπο τον πρώην άνθρωπο του Ιπποδρόμου".
    Πήγε λοιπόν αυτός και έκανε ότι του παρηγγέλθη. Αφού λοιπόν χειροτονήθηκε ο προαναφερθείς πρώην ή μάλλον έτι φαυλόβιος, άρχισε με τον νου του να φαντάζεται οτι κάτι είναι και να υψηλοφρονεί.
     Τότε παρουσιάσθηκε άγγελος Κυρίου και του λέει: "Γιατί υψηλοφρονείς, άθλιε; Σου λέω αλήθεια οτι δεν έγινες Επίσκοπος επειδή ήσουν άξιος για Ιερωσύνη, αλλά γιατί αυτής της πόλεως τέτοιος Επίσκοπος της άξιζε.
     Γι΄αυτό λοιπόν, αν ποτέ δης κάποιον ανάξιο και πονηρό βασιλέα ή άρχοντα ή Επίσκοπο, μην απορήσης, μήτε να κατηγορήσης την πρόνοια του Θεού.
    Αλλά μάλλον μάθε απ΄αυτὀ και πίστευε οτι παραδιδόμεθα σε τέτοιους τυράννους εξ αιτίας των ανομιών μας, κι όμως πάλι δεν αφήνουμε τα κακά μας έργα.

ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ;... ΑΠΛΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ... ή αλλιώς (κατά το υλιστικότερον), ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ / ΑΞΙΖΟΥΝ...


imverias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου