Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΤΑΣ
ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ
ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ





        Πάνω από 150 άτομα κατέκλυσαν ασφυκτικά, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ.,  την μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Ελεούσης, με την ευκαιρία της ετήσιας εκδήλωσης κοπής πίττας της Ενορίας μας, αλλά και κυρίως για το ειδικό αφιέρωμα προς τιμήν του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος, Οσίου Παΐσίου του Αγιορείτου.

         Η έναρξη της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκε με την προβολή διαφανειών, από την όλη ενοριακή δράση και ζωή, του περασμένου έτους. Ακολούθησε το καλωσόρισμα από τον προϊστάμενο της ενορίας, π. Γεώργιο, και την κατάθεση του Απολογισμού δράσης όλων των τομέων της Ενοριακής Διακονίας καθώς και έναν σύντομο οικονομικό απολογισμό.

      Στη συνέχεια, μέλη των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων κόσμησαν την εκδήλωση, με τον δικό τους τρόπο, αρχής γενομένης με την ενοριακή σχολή Πιάνου, το τμήμα προσχολικής ηλικίας, το τμήμα παιδιών του Δημοτικού και τέλος του τμήματος που απαρτίζεται από τα μεγαλύτερα παιδιά.



















 Οι προσκεκλημένοι καταχειροκρότησαν όλα τα νεαρά μέλη των ομάδων , αισθανόμενοι ικανοποίηση και ενθουσιασμό για την πρόοδο που επιτελείται στην ενορία μας, στον τομέα της νεότητος.





Ευθύς αμέσως ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως, με τον σχετικό πρόλογο που πραγματοποίησε ο αιδεσιμ. εφημέριος, αναφερόμενος στην οσιακή μορφή του Αγίου Παΐσίου, αλλά και παρουσιάζοντας τον ομιλητή, θεολόγο και ιστορικό κ. Κωνσταντίνο Θύμη, στενό συνεργάτη της ενορίας, ο οποίος ανέπτυξε με τον δικό του γλαφυρό λόγο πρωτίστως την ζωή του Οσίου αλλά και τους δεσμούς του με το νησί της Κερκύρας. Ο λόγος του ζωντάνεψε με την προβολή σχετικών με το θέμα διαφανειών.




        Ο κ. Θύμης, πριν ολοκληρώσει την υπέροχη παρουσία του και αφού ευχαρίστησε όλα τα δραστήρια μέλη της Ενορίας, αποκάλυψε μία έκπληξη που είχε ετοιμάσει, την προσφορά μίας παλαιάς φωτογραφίας που απεικόνιζε την μορφή του μακαριστού Εφημερίου Ι. Ν. Αγίου Βαρβάρου Ποταμού, Ιερέως π. Νικολάου Μεταλληνού, όστις διηκόνησε την ενορία την χρονική περίοδο 1920 - 1930 , οπου εκοιμήθη εν Κυρίω ,σε ηλικία μόλις 48 ετών.



         Η κίνησης αυτή του κ. Θύμη συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους, αφού δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό των Εφημερίων που διηκόνησαν την περιοχή πριν από τα μέσα του 20ου αιώνος.


         Προ της λήξεως, ο π. Γεώργιος, αφού ευλόγησε, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα ευχόμενος σε όλους μία καλή και ευλογημένη χρονιά και καλώντας τους να συμμετάσχουν στις ποικίλες δραστηριότητες της Ενορίας μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου