Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΚΑΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. Ν. Υ. Θ. ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ


       Με συγκίνηση ο πιστός λαός του Θεού εόρτασε το μεγάλο γεγονός της Κοιμήσεως της Μητέρας του Θεανθρώπου. Τα εγκώμια προς την Θεοτόκο αντήχησαν σε όλη την επικράτεια. Τα ιερά της Προσκυνήματα έγιναν , για μία ακόμη φορά, πόλοι έλξεως των χιλιάδων χριστιανών. Αυτό το εορταστικό κλίμα επικράτησε και στην ενορία μας, οπου η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τιμήθηκε με επίκεντρο τον ιστορικό Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης.
       Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας. Προ της απολύσεως ο λαός έψαλλε τα Εγκώμια προς την Μητέρα του Κυρίου. Μετά το πέρας της ακολουθίας αρκετοί από τους παρευρισκομένους παρέμειναν, οπου στον προαύλιο χώρο του Ναού, έχοντας την υπέροχη θέα, γεύθηκαν το καθιερωμένο κέρασμα με φρούτα, ξηρούς καρπούς, νηστίσιμα αρτοποιήματα και χυμούς.
      Ανήμερα της εορτής ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με προεξάρχοντα τον γηραιό 85χρονο "συνταξιούχο" πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Τόμπρο. Τον θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος, π. Γεώργιος. Το ιερό ψαλτήρι πλαισίωσαν οι ιεροψάλτες υπό του καλλικέλαδου κ. Λουκά Σκορδίλη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρσαγματοποιήθηκε μικρή περιφορά του Θεομητορικού Επιταφίου πέριξ του Ναού ενώ το απόγευμα έγινε η μεγάλη λιτάνευση από τον Ναό της Ελεούσης μέχρι και πέρα του ποταμιού της περιοχής, με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας "Μπόργος" του Πολιτιστικού Συλλόγου του προαστίου μας αλλά και της Φιλαρμονικής Κορακιάνας.
      Χαρακτηριστικό της εορτίου ημέρας υπήρξε η αθρόα συμμετοχή των πιστών μας.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου