Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ : ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ!!!





Η Κυριακή είναι ημέρα ευλογημένη, αφιερωμένη στο Θεό και Πλάστη μας! Ημέρα αναστάσιμη! Ημέρα που καλούμαστε να την αφιερώνουμε στην κοινή λατρεία και προσευχή... στην μελέτη και ελεημοσύνη
Όμως, τα έσχατα χρόνια, που η αγάπη προς τον Θεό έχει ψυγεί και η αγάπη προς τον άνθρωπο έχει καμουφλαρισθεί, έχει γίνει προσποιητή, αναιμική και κάλπικη, η ευλογημένη ΚΥΡΙΑΚΗ έχει καταλυθεί. Όλα γίνονται άυτή την ημέρα εκτός από την λατρεία του Θεού. Ο Θε...ός μας προσέφερε έξι δραχμές (6 ημέρες) και κράτησε μία μόνο για τον εαυτό Του. Αλλά εμείς αχόρταγοι και άρπαγες δεν αρκούμαστε στις έξι και κλέβουμε και την μία που Του ανήκει. Γι΄αυτό ο Πατροκοσμάς (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) έλεγε: "ο Θεός θανατώνει παράκαιρα όσους καταπατούν την ΚΥΡΙΑΚΗ. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται την ΚΥΡΙΑΚΗ και τις γιορτές, οπου χάνονται εκατοντάδες άνθρωποι"

Για την Ενορία μας, όμως η ημέρα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ είναι ιδιαίτερη και για έναν άλλο λόγο. Διότι αυτήν την ημέρα πραγματοποιείται η συνάντηση της καρδιάς μας, η συνάντηση με τα παιδιά μας, τα μέλη των ΝΕΑΝΙΚΩΝ μας ΟΜΑΔΩΝ. Αναπαύεται η ψυχή μας, σκιρτά χαρούμενα η καρδιά μας κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ που όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι γινόμαστε ένα, με σύνδεσμο το ΧΡΙΣΤΟ μας! Ακούμε τα σχέδιά τους, τα παράπονά τους, τις λύπες και χαρές τους, τις απορίες τους, τις προσδοκίες τους, τις στεναχώριες τους.... Μας εμπιστεύονται ΕΚΟΥΣΙΑ τα μυστικά τους, μπροστά στο πετραχήλι του Ιερέως. Και αυτό μας χαροποιεί αφάνταστα καθώς διαπιστώνουμε πόσο πολύ αγαπούν και υπολογιζουν την ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ. Μας εμπνέει η ζωηράδα τους, ο άδολος χαρακτήρας τους, ο τρόπος σκέψης τους και οι ... αντιδράσεις τους.
Κι εμείς... κάνουμε ΠΡΟΣΕΥΧΗ προκειμένου ν΄ανταποκριθούμε σε αυτήν την όμορφη ΕΥΘΥΝΗ που μας εμπιστεύεται ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας.
Αγωνιούμε μαζί τους, χαιρόμαστε και ενθουσιαζόμαστε με τις χαρές τους, συμπάσχουμε στις δοκιμασίες τους, που πολλές φορές δεν τις φανερώνουν ούτε στους δικούς τους ανθρώπους, προσπαθούμε ν΄απαντήσουμε στις απορίες τους και κυρίως αγωνιζόμαστε να οχυρώσουμε την ψυχή τους από κάθε τι που θα προσπαθήσει να την βεβηλώσει.
Η χθεσινή ΚΥΡΙΑΚΗ ήταν κάπως πιο χαλαρή. Προσήλθαν 45 παιδιά. Οι μικρότεροι πληροφορήθηκαν για τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδος ενώ οι μεγαλύτεροι αναφέρθηκαν στην αξία της ΘΥΣΙΑΣ και της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, τονίζοντας πως οτιδήποτε ΚΑΛΟ, κατακτάται με αγώνες (ενίοτε ματωμένους) και προσπάθειες.
Στο τέλος της σύντομης συζήτησης και μετά το πρόγευμά τους, αναλώθηκαν οι περισσότεροι στο παιχνίδι, μια και ο καιρός ήταν καταπληκτικός, οι μικρότεροι στόλισαν τις πασχαλινές τους λαμπάδες, ενώ ορισμένα από τα μεγαλύτερα στελέχη βοήθησαν στην κατασκευή των βαΐων.
Αχ! να μην περνούν τόσο γρήγορα αυτές οι ώρες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ...


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου