Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

 Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ






          Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια το ιστορικό μας προάστιο τίμησε την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
          Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων υπήρξε ο ιστορικός Ιερός Ναός  Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης.
           Tην παραμονή το εσπέρας δεκάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στο πέρας του οποίου εψάλησαν τα Εγκώμια ενώπιον του Θεομητορικού Επιταφίου. Εν συνεχεία αργά το βράδυ, ως κατ΄έτος αρκετοί φίλοι παρέμειναν στον αύλιο χώρο του Ναού, δίπλα στο μικρό συντριβάνι και γεύθηκαν δροσερά φρούα και ξηρούς καρπούς. 
           Ανήμερα της Εορτής τελέσθη ο Όρθρος μετ΄Αρτοκλασίας και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Συγκινητική υπήρξε η αθρόα συμμετοχή των πιστών που εκτός από τον χώρο του Ναού κατέκλυσαν και τον περιβάλλοντα χώρο.
            Στο σύντομο κήρυγμά του ο εφημέριός μας ανέφερε ότι η σημερινή εορτή δεν αποτελεί ημέρα πένθους. Δεν έχουμε θάνατο αλλά Κοίμηση και Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία χρησιμοποίησε το μνήμα σαν κλίμακα για να βρεθεί πλησίον του Υιού της και Θεού μας. Γι΄αυτό και η εορτή αυτή αποτελεί μεγάλη πανήγυρις για ολόκληρη την Ορθοδοξία.
             Προ της απολύσεως όλοι οι πιστοί συμμετείχαν στην μικρή λιτάνευση του Επιταφίου εντός του Κοιμητηρίου.
             Το ιερό αναλόγιο ελάμπρυναν με την παρουσία τους οι ιεροψάλτες Λουκάς Σκορδίλης, Κωνσταντίνος Θύμης και Στυλιανός Παπικινός μαζί με πλειάδα βοηθών.
          






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου