Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΜΕ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΤΗΣΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΜΑΣ






        Μετά την Διακαινήσιμο εβδομάδα η ενορία μας εισέρχεται στο μεγάλο στάδιο της προετοιμασίας της Λιτανεύσεως της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της "Δημοσιάνας". Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο θρησκευτικό και πολιτιστικό γεγονός του Ποταμού, που στηρίζεται στην ανάμνηση του υπερφυοὐς θαύματος της απαλλαγής της νήσου Κερκύρας εκ της φοβεράς ενσκυψάσης ανομβρίας κατά τας αρχάς του 15ου αιώνος.
         500 και πλέον χρόνια οι Ποταμίτες το χρονικό αυτό διάστημα αγωνίζονται ενωμένοι για το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, κατά την Κυριακή του τυφλού, προς την Προστάτιδά τους της οποίας το Ιερό Εικόνισμα φυλάσσεται στον πάνσεπτο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Βαρβάρου.
         Προκειμένου οι προετοιμασίες να πραγματοποιηθούν με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, κάθε χρόνο, ορίζεται μία Επιτροπή κατοίκων του Ποταμού οι οποίοι και συντονίζουν όλες τις κινήσεις που απαιτούνται, όπως επίσης αναλαμβάνουν την επίλυση των διαφόρων δυσκολιών και προβλημάτων.
            Η επιτροπή αυτή πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρία την Παρασκευή 24 Απριλίου, στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Αγίου Βαρβάρου, υπό την προεδρία του αιδεσιμολ. εφημερίου μας, π. Γεωργίου.
             Κατ΄αυτήν ορίστηκαν οι αρμοδιότητες ενός εκάστου μέλους καθώς επίσης συζητήθηκαν διεξοδικά τα διάφορα θέματα που αφορούν την αρτιότερη διοργάνωση της Μεγάλης Λιτάνευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου