Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .........




       Σήμερα, 9 Μαρτίου, που η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει την ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων τεσσαράκοντα μαρτύρων, των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων, η σκέψη μας οδηγείται σε μία άλλη μνήμη, κάπως προσωπική. Στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαραθώνος κυρού ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ, που μόλις προ 76 ακριβώς ημερών (24.12.2016) μετετέθη εις το επουράνιο Θυσιαστήριο, προκειμένου εκεί να συνεχίσει να ιερουργεί, συμμετέχοντας εις την χορεία των κεκοιμημένων ιεραρχών.
      Και τον ενθυμούμεθα σήμερα, τόσο έντονα, αφού η 9η του μηνός Μαρτίου ήταν η ημέρα της ονομαστικής του εορτής. Σαν σήμερα πλήθος λαού συνέρρε εις τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της ιστορικής περιοχής της Ακαδημίας του Πλάτωνος. Της ενορίας που τόσο είχε αγαπήσει και είχε αναστήσει εκ των ερειπίων της. Της ενορίας εις την αγκάλη της οποίας είχε καταστήσει το μικρό του καταφύγιο, ζώντας με την αγαπημένη του μητέρα, Χατζίνα Ελένη, αλλά και μετά την κοίμηση αυτής.
       Σαν σήμερα εισήρχετο εις τον Ναόν και τελούσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το Ιερό Βήμα κατάμεστο από Αρχιερείς και Ιερείς, φίλους και πνευματικούς αδελφούς, που από διάφορα μέρη της Ατιικής γης, και όχι μόνον, ερχόντουσαν για να ευχηθούν εις τον Επίσκοπο της αγάπης, της κρυφής ελεημοσύνης, του ιερού ζήλου, της αυταπάρνησης, του αγώνος, της αδιαλείπτου προσευχής. Και εκείνος όλους τους αγκάλιαζε. Για όλους είχε να πεί έναν καλό λόγο.
      Και μετά την Ευχαριστιακή σύναξη η πανηγυρική ατμόσφαιρα μεταφερόταν στην μεγάλη αίθουσα του Ναού, για το καθιερωμένο κέρασμα, αφού πρώτα επισκεπτόταν τους αγαπημένους του φίλους, τους φτωχούς της γειτονιάς, που περίμεναν και αυτοί καρτερικά, στην έξοδο του Ναού, την "ευλογία" του. Και ο Επίσκοπος γεμάτος χαμόγελα, άδειαζε το πορτοφόλι του, διανέμοντας τα χρήματα που είχε. Εξάλλου δεν ήταν και η πρώτη φορά... Όποτε λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο (συχνότατα) το ίδιο ακριβώς έπραττε.
      Σήμερα, όμως, ο αγαπημένος του Ναός θα είναι άδειος. Ο αρχιερατικός θρόνος κενός. Και η άλλοτε χαρούμενη ομήγυρις και σήμερα πενθοφορούσα, θα μεταφερθεί στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων, εκεί που αναπαύεται το ταλαιπωρημένο από την ασθένεια κορμί του, για ν΄ανάψουν ένα κεράκι και να του ευχηθούν ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!


 (οι φωτογραφίες που ακολουθούν προέρχονται από το ιστολόγιο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και αποτυπώνουν λειτουργικές στιγμές του μακαριστού Επίσκοπου στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος).










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου