Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΚΑΜΑΡΕΛΑΣ ΑΓΙΩΝ ΔΟΥΛΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για Moνή Καμαρέλας

           Πραγματοποιήθηκε το σύντομο προσκύνημα στο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος Καμαρέλας Αγίων Δούλων, την Τετάρτη 22 Μαρτίου ε.ε. Προσκυνητές της ενορίας με επικεφαλής τον  π. Γεώργιο αλλά και τον π. Θεόδωρο Αυλωνίτη μετέβησαν στην ιστορική Ιερά Μονή, οπου και τέλεσαν την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων. Στο σύντομο κήρυγμά του ο π. Γεώργιος ανέφερε  τους λόγους για τους οποίους  η Αγία μας Εκκλησία θέσπισε τις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη συμμετοχής των πιστών στο Ιερό Μυστήριο, αναλύοντας το αγιογραφικό: "ουκ επ΄άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος, αλλ΄εν παντί ρήματι τω εκπορευομένω δια στόματος Θεού".
         Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι οι προσκυνητές μετέβησαν στο όμορφο αρχονταρίκι της Μονής, οπου και απήλαυσαν της αβραμιαίας φιλοξενίας της καθηγουμένης, μοναχής Πελαγίας, αλλά και των λοιπών μοναζουσών.
       Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Ιερό Ησυχαστήριο ιδρύθηκε από τον ιερομόναχο Σωφρόνιο κατά το έτος 1800, το οποίο βρίσκεται σε πανέμορφη τοποθεσία που περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση και άφθονα νερά, εξ αιτίας της μεγάλης πηγής "Καμαρέλας" που υπάρχει στην περιοχή.
       Οι μοναχές, με την βοήθεια λαϊκών, ασχολούνται με την παραγωγή ελαιόλαδου, βιολογικής καλλιέργειας, κρασιού  καθώς επίσης την παρασκευή σαπουνιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το έτος 2006 το λάδι της Μονής βραβεύτηκε ως το καλύτερο της Ευρώπης και το 23ο στον κόσμο. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου