Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ
 ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ


         Η Ενορία Ποταμού την Παρασκευή 10 Μαρτίου είχε την μεγάλη χαρά να υποδεχθεί τον Επίσκοπο και πνευματικό της πατέρα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Ν ε κ τ ά ρ ι ο, ο οποίος και χοροστάτησε στην Ακολουθία των Β΄Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
     Η ιερά ακολουθία εψάλη ενώπιον της αμφίπλευρης (στην πίσω όψη εικονίζεται η μορφή του Αγίου Σπυρίδωνος) Εφεστίου Ιεράς Εικόνος Παναγίας της "Δημοσιάνας", που αποθησαυρίζεται στον πάνσεπτο και ιστορικό Ιερό Ναό Υ. Θ. Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Βαρβάρου Ποταμού. Πρόκειται για το σέμνωμα του ιστορικού προαστίου το οποίο και διέσωσε από τα φοβερά δεινά της ανομβρίας κατά τον 14ο αιώνα.
     Παρά τις δυσμενέστατες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες πολλοί πιστοί προσήλθαν στον Ναό συμμετέχοντας στην κατανυκτική ακολουθία.
     Ο Επίσκοπος στο σύντομο κήρυγμά του ανέφερε οτι "στο ποίημα των Χαιρετισμών στην Παναγία μας, ξεδιπλώνεται όλο το σχέδιο της ενσάρκου οικονομίας του Θεού, για την σωτηρία ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους".
     Σε άλλο σημείο υπογράμμισε οτι : "στο σχέδιο αυτό της σωτηρίας, έγινε μέτοχος η ίδια η Παναγία, η οποία καταλύει την πλάνη των ειδώλων, δηλαδή όλων αυτών των ψεύτικων θεών, αλλά και την πλάνη του μισάνθρωπου διαβόλου".
     Στο τέλος ο σεπτός μας Ποιμενάρχης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός της παρουσίας του στην ζωντανή ενορία του Ποταμού, με το πολυποίκιλο ενοριακό έργο.
   Αξίζει να σημειωθεί οτι ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον ιερό κανόνα της Παναγίας έψαλε η μικτή και ανανεωμένη χορωδία της Π.Ε.Π. "ο Μπόργος" του Πολιτιστικού Συλλόγου του προαστίου μας, υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας Ρόζης Ανεμογιάννη. Η χορωδία του Ποταμού κοσμεί πολλές από τις πιο όμορφες στιγμές της ενορίας μας.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου