Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ
ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ






      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η Γ΄ Κυριακή των νηστειών η αποκαλουμένη, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Κατ΄αυτήν την ημέρα σε όλους τους Ναούς της Ορθοδοξίας, προβάλλεται ο Τίμιος Σταυρός. Και τούτο αφ΄ενός μεν διότι η 6η Μαρτίου (εορτή της ευρέσεως του Σταυρού υπό της Αγίας Ελένης) τυγχάνει εντός της Αγίας και Μεγάλης Τεασσαρακοστής, συνήθως ενδιάμεσα της εβδομάδος, με αποτέλεσμα να μην τιμάται μεγαλοπρεπώς η εορτή, λόγω του πένθιμου χαρακτήρος της περιόδου, αφ΄ετέρου διότι η κόπωση πολλών χριστιανών από την άσκηση και την νηστεία των ημερών, επιβάλλει στήριγμα και βοήθεια, η προβολή του Σταυρού ενδυναμώνει και ενισχύει την διάθεση των αγωνιστών.
      Ο εφημέριός μας στο σύντομο κήρυγμά του, αφού ανέφερε το λόγο ύπαρξης αυτής της ιδιαίτερης εορτής, ομίλησε για τα  δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν κυρίως στην πατρίδα μας και τα οποία δεν πηγάζουν από την έλλειψη καλής γνώσης των οικονομικών πραγμάτων αλλά από την δαιμονική μανία να θέτουμε ενώπιον όλων την δική μας σοφία, προσπερνώντας ή και απορρίπτοντας τον λόγο του Ευαγγελίου. Αυτή η τακτική, συνέχισε, επέφερε την υποδούλωση όχι μόνον του σώματος, αλλά και κυρίως την υποδούλωση της ψυχής. Τέλος προέτρεψε όλους να απαρνηθούμε τον τρόπο σκέψης του κόσμου τούτου και να αποκτήσουμε νου και φρόνημα Χριστού. Μόνον έτσι και με την βοήθεια του Θεού , της Παναγίας αλλά και του Τιμίου Σταυρού θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε και πάλι, όλα όσα χάσαμε".  
     Ελπιδοφόρα υπήρξε η προσέλευση των πιστών, ενώ για μία ακόμη φορά ο χορός των ιεροψαλτών, αποτελούμενος από τον προεξάρχοντα, μουσικολογιώτατο  κο Λουκά Σκορδίλη, και τους κ. κ. Κωνσταντίνο Θύμη, Παναγιώτη Μικρούλη, Στυλιανό Παπικινό, τον ταλαντούχο και καλλίφωνο νεαρό κ. Λεωνίδα καθώς την μικρή ομάδα κυριών, απέδωσαν κατά τον καλύτερο τρόπο όλα τα ιερά άσματα.
 
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου