Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016


Ας αλλάξουν αυτοί...


   
boulimak
Γράφει στην Romfea.gr ο π. Νεκτάριος Σαββίδης

Όταν ένα σύμβολο της αριστεράς όπως είναι ο Μανώλης Γλέζος, απαντά στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Φίλη λέγοντάς του πως «όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλαστημεί»
Όταν του θυμίζει την άρνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου Φιλιππίδη να παραστεί στην παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς με τα λόγια : «η Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους». Και πως «Η πρώτη αντίσταση στην Ελλάδα έγινε από την Εκκλησία».
Όταν ολόκληρος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος φημίζεται για την σύνεση και την πραότητά του , απευθυνόμενος προς τον ίδιο υπουργό και την προσπάθεια που κάνει να αλλοιώσει το μάθημα των Θρησκευτικών λέει: «Τα καινούργια προγράμματα, τα οποία διάβασα, είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα. Δεν θα αποδώσουν καρπούς, αλλά μεγάλη ζημία στην Παιδεία και στην Κοινωνία».
Όταν το άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος αναφέρει ότι: «…η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ορθόδοξων μαθητών της χώρας μας γίνεται κατά τη χριστιανική διδασκαλία».
Όταν στο Μουσουλμάνο Μουφτή αναγνωρίζεται το έννομο ασφαλώς δικαίωμά του, να καθορίζει ως περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών για τους Έλληνες Μουσουλμάνους τό Κοράνιο.
Όταν στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, αναγνωρίζεται το έννομο ασφαλώς δικαίωμα, να καθορίζει το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών για τους Έλληνες Εβραιόπαιδες με την διδασκαλία της Τορά και του Ταλμούδ.
Τότε τι δεν καταλαβαίνουμε; Θέλουν εσκεμμένα να αλλάξουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Δεν θέλουν να ξεδιψούν τα νιάτα μας από τα γάργαρα νερά της πίστεως μας.
Δηλώνουμε λοιπόν ότι δεν θέλουμε να αλλάξει ο Ορθόδοξος πολιτισμός μας.
Αυτόν κληρονομήσαμε. Ας αλλάξουν αυτοί . Και στο τέλος-τέλος αναρωτιόμαστε: Τόσο πολύ μερικούς τους ενοχλεί ο Χριστός;


Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου