Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΤΡΙΗΜΕΡΟ
ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΜΑΣ




         Το ιστορικό μας προάστιο, ως γνωστόν περικλύεται, εν μέρει,  από μικρούς λοφίσκους, στις κορυφές των οποίων η ευσέβεια των προγόνων μας έχει στήσει μικρά παρεκκλήσια αφιερωμένα σε Αγίους της Εκκλησίας μας. Μέχρι και σήμερα οι πιστοί με ιδιαίτερο ιερό ζήλο προσέρχονται κατά τις ημέρες των πανηγύρεων  καταθέτοντας την τιμή τους προς τους εορταζομένους Αγίους μας.


         Την Τρίτη 26 Ιουλίου ο μικρός λοφίσκος της Αγίας Παρασκευής πανηγυρίζει την προστάτιδα των πασχόντων από νόσους των οφθαλμών. Το γραφικό παρεκκλήσι της Αγίας, για μία ακόμη φορά,  θα στολιστεί για να δεχθεί τα προσκυνήματα των πιστών.








        Την Τετάρτη 27 Ιουλίου τα βήματά μας θα οδηγήσει ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας και Ιαματικός Παντελεήμων, στον δικό του λοφίσκο, στον δικό του Ναΐσκο, για να τιμήσουμε την ιερά του μνήμη.


        Την Πέμπτη 28 Ιουλίου, για τρίτη συνεχή χρονιά, θ΄ανηφορίσουμε στο πάλαι ποτέ Μονύδριο του Αγίου Δημητρίου, στον ομώνυμο λοφίσκο,  για να εορτάσουμε την μνήμη της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, της οποίας το ιερό προσκυνητάρι κοσμεί, από τριετίας, τον Ναό του Αγίου Δημητρίου.  Τότε θα ευλογήσουμε, ως κατ΄έθος,   τα μήλα της Αγίας τα οποία και θα  διανήμουμε στους πιστούς.
        Ένα ευλογημένο τριήμερο! Ένα τριήμερο αφιερωμένο στους φύλακες και προστάτες του προαστίου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου