Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΣΤΟ ΤΡΥΦΟ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΤΟ ΑΠΟΤΜΗΜΑ ΤΗΣ
ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ
ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΤΟΥ
 

 
       Στο Τρύφο Αιτωλοακαρνανίας θα μεταφερθεί για τριήμερο προσκύνημα το απότμημα της ιεράς κάρας του Οσίου ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου με την ευκαιρία της ετησίας μνήμης του, την 23η του μηνός Ιουνίου.
       Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου και κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά το ιερό απότμημα που φυλάσσεται στον ιστορικό Ναό του Αγίου Βαρβάρου Ποταμού και που αποκτήθηκε κατά τον μήνα Φεβρουάριο του 2013 από την περιοχή  Vondjan της Κροατίας, θα μεταφερθεί, για πρώτη φορά μετά το 1542, στα μέρη που ασκήτεψε και παρέδωσε το πνεύμα μου, στο Τρύφο του Ξηρομέρου.


       Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 19:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου, ΄με την παρουσία του οικείου Επισκόπου, του ιερού κλήρου και του πιστού λαού, ενώ την Δευτέρα 23 Ιουνίου, οπου και η ιερά μνήμη του Οσίου, θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον χώρο που βρίσκεται το κενό  μνήμα του Αγίου.
        Αξίζει να σημειωθεί οτι ο πιστός λαός της Αιτωλοακαρνανίας τιμά ιδιαίτερα τον Όσιο ΒΑΡΒΑΡΟ τον Πενταπολίτη και γι΄αυτό αναμένουν με μεγάλη αγωνία τη στιγμή που θα ασπασθούν, για πρώτη φορά, τμήμα του λειψάνου του.
         Το ιερό λείψανο  από τον Ναό του Αγίου Βαρβάρου Ποταμού θα μεταφέρει τετραμελής αντιπροσωπεία της ενορίας μας με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Ναού, π. Γεώργιο, ενώ ενδέχεται να διοργανωθεί και μονοήμερο προσκύνημα, την 23η Ιουνίου, με προορισμό τον τάφο του Αγίου.
 
 
       Σημ.  Στον Ποταμό Κερκύρας ο Όσιος ΒΑΡΒΑΡΟΣ τιμάται πανηγυρικώς την 15ην Μαΐου, οπου και η ανάμνησις του υπερφυούς θαύματος του αγίου στον Ποταμίτη παραλυτικό νέο, κατά το 1542. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου