Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ε. Ν. Ο. Π.
 
Εκγύμναση Σώματος και Ψυχής
 
 
 
      ΄Πολλές φορές ο απόστολος Παύλος χρησιμοποιεί εικόνες από την ζωή των αθλητών για να εξεικονίσει την ζωή των χριστιανών. Όπως κάθε αθλητής , για να φθάσει στον στόχο που ειναι το έπαθλο της νίκης, το στεφάνι του νικητή, ακολουθεί συγκεκριμένο τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις, σκληραγώγηση σώματος και εγκράτεια από καταχρήσεις για να ενδυναμώσει το σώμα του ώστε να είναι κατάλληλο να αγωνισθεί για ένα φθαρτό έπαθλο, έτσι και πολύ περισσότερο οφείλει ο χριστιανός να σκληραγωγήσει το σώμα του με άσκηση, προσευχή, νηστεία, με εγκράτεια, προκειμένου να κατορθώσει ο πιστός να αποκτήσει τον στέφανο της αγιοσύνης.
        Με τα λόγια αυτά φυσικά και δεν απορρίπτει την εκγύμναση του σώματος αλλά επισημαίνει οτι περισσότερη αξία από την φυσική εκγύμναση έχει η πνευματική.
        Εξ άλλου στην προς Εφεσίους επιστολή του αναφέρει: " κανείς ποτέ δεν μίσησε το σώμα του, αλλά το τρέφει με πολύ ενδιαφέρον και το περιθάλπει, όπως ο Κύριος τρέφει και περιθάλπει την εκκλησία Του, που είναι σώμα Του" (Εφεσ. 5,29).΄
 
 
        Έτσι ορισμένα από τα νεαρά μέλη της Ενοριακής Νεανικής Ομάδας Ποταμού μετά την ΄συνάντηση με τις κατηχήτριές τους και τον υπέυθυνο Ιερέα, οπου συζητούν και αναλύουν ψυχωφελή θέματα, την σκυτάλη αναλαμβάνει, για αρκετά λεπτά, ο υπεύθυνος για την σωματική άσκηση και ψυχαγωγία των παιδιών,  γυμναστής κος Αλέξανδρος Γουδέλης. Πραγματικά είναι κάτι που ενθουσιάζει τα νεαρά μέλη της ομάδας.
 
 
         Κατά την διάρκεια της εκγύμνασης του σώματος, στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου ο Ιερέας αλλά και μητέρες παιδιών παρασκευάζουν αλμυρές και γλυκιές κρέπες, ως επιβράβευση του κόπου των μικρών μας φίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου